Hoger in Google door Hulp Met Marketing - logo

WordPress 6.2: een nieuwe en verbeterde ervaring

05-04-2023 | Wordpress, Veilige website, Webdesign

WordPress heeft onlangs versie 6.2 uitgebracht en deze heeft enkele nieuwe en verbeterde functies. In deze blogpost bespreken we de belangrijkste kenmerken van deze update en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Site editor verbeterd

Een van de belangrijkste kenmerken van WordPress 6.2 is de verbeterde site editor. Met deze nieuwe functie kun je pagina’s en berichten bewerken zonder dat je naar de backend van WordPress hoeft te gaan. Dit betekent dat je snel en eenvoudig aanpassingen kunt maken aan je website zonder dat je hoeft te navigeren naar de editor.

De nieuwe site editor is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. Je kunt de weergave van de editor aanpassen aan je voorkeuren en je kunt eenvoudig wijzigingen aanbrengen in de content die je aan het bewerken bent.

Verbeterde schrijfmodus zonder afleiding

Een andere nieuwe functie van WordPress 6.2 is de verbeterde afleidingsvrije schrijfmodus. Deze modus is bedoeld om je te helpen bij het schrijven van content zonder afleidingen. De nieuwe modus biedt meer opties voor de opmaak van de tekst en zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren op het schrijven zelf.

Nieuwe manier van blokken toevoegen

De block invoeger is bijgewerkt in WordPress 6.2 en biedt nu meer opties voor het toevoegen van blokken aan je pagina’s en berichten. Je kunt nu snel en gemakkelijk blokken toevoegen zonder te hoeven zoeken naar de juiste optie.

Prestatieverbeteringen

WordPress 6.2 biedt ook enkele prestatieverbeteringen. Zo is de tijd die nodig is om pagina’s en berichten te laden verminderd, wat betekent dat je website sneller en responsiever zal zijn.

Beveiligingsverbeteringen

Tot slot heeft WordPress 6.2 enkele beveiligingsverbeteringen doorgevoerd om je website veiliger te maken. Zo is er een nieuwe functie toegevoegd waarmee je kunt controleren of je wachtwoord veilig genoeg is. Daarnaast zijn er enkele beveiligingslekken gedicht die eerder werden ontdekt in oudere versies van WordPress.

Veelgestelde vragen

Wat is de nieuwe site editor in WordPress 6.2?

De nieuwe site editor in WordPress 6.2 maakt het gemakkelijker om pagina’s en berichten te bewerken zonder naar de backend van WordPress te hoeven gaan. De nieuwe functie is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken, waardoor je snel en eenvoudig wijzigingen kunt aanbrengen aan je website.

Wat is de verbeterde ‘distraction-free’ schrijfmodus in WordPress 6.2?

De verbeterde ‘distraction-free’ schrijfmodus in WordPress 6.2 biedt meer opties voor de opmaak van de tekst en zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren op het schrijven zelf. De nieuwe modus is bedoeld om je te helpen bij het schrijven van content zonder afleidingen.

Wat zijn de prestatieverbeteringen in WordPress 6.2?

WordPress 6.2 biedt prestatieverbeteringen door de tijd die nodig is om pagina’s en berichten te laden te verminderen, waardoor je website sneller en responsiever zal zijn. Dit betekent dat bezoekers van je website een betere gebruikerservaring zullen hebben.

Welke beveiligingsverbeteringen zijn er doorgevoerd in WordPress 6.2?

WordPress 6.2 biedt prestatieverbeteringen door de tijd die nodig is om pagina’s en berichten te laden te verminderen, waardoor je website sneller en responsiever zal zijn. Dit betekent dat bezoekers van je website een betere gebruikerservaring zullen hebben.

Hoe voer ik de update naar WordPress 6.2 uit?

Je kunt de update naar WordPress 6.2 eenvoudig uitvoeren via het dashboard van WordPress. Als je automatische updates hebt ingeschakeld, wordt de update automatisch uitgevoerd. Als je handmatig wilt updaten, ga je naar ‘Updates’ in het dashboard van WordPress en klik je op ‘Nu bijwerken’.

Kan ik terugkeren naar een oudere versie van WordPress als ik niet tevreden ben met WordPress 6.2?

Het wordt niet aanbevolen om terug te keren naar een oudere versie van WordPress, omdat dit kan leiden tot beveiligingsrisico’s en compatibiliteitsproblemen. Als je problemen ondervindt met WordPress 6.2, kun je het beste contact opnemen met de supportafdeling van WordPress voor hulp.

Conclusie

WordPress 6.2 is een geweldige update met nieuwe functies en verbeteringen. Met de nieuwe site editor, verbeterde ‘distraction-free’ schrijfmodus, bijgewerkte block invoeger, prestatieverbeteringen en beveiligingsverbeteringen is deze update een aanrader voor iedereen die een WordPress-website heeft. Voer de update nu uit en profiteer van alle nieuwe functies en verbeteringen die WordPress 6.2 te bieden heeft.

Over <a href="https://www.hulpmetmarketing.nl/auteur/danny-moons/" target="_self">Danny Moons</a>

Over Danny Moons

Als SEO expert en webdesigner werk ik dagelijks aan het hoger laten scoren van websites in Google. Soms door het verbeteren van een website, maar meestal door het neerzetten van een compleet nieuwe website die voldoet aan de regels van Google. Ik vind het leuk om nieuwe concepten te ontwikkelen en mezelf uit te dagen met het blijven verbeteren van mijn design skills. Wanneer ik niet aan het werk ben, ben ik waarschijnlijk gitaar aan het spelen of van de natuur aan het genieten.

Recente blogs

AI Copywriting: De Toekomst van Online Contentcreatie?

AI Copywriting: De Toekomst van Online Contentcreatie?

In het digitale tijdperk waarin we leven, wordt het belang van effectieve en aantrekkelijke content steeds groter. Als bedrijf wil je opvallen in de online wereld en je doelgroep bereiken met boeiende en relevante informatie. AI Copywriting, het gebruik van...

Missie 2022: de weg naar groenere websites

Missie 2022: de weg naar groenere websites

In 2022 ga ik me met Hulp Met Marketing focussen op het ontwikkelen van groene websites: razendsnelle, lichte websites met een zo klein mogelijke negatieve impact op het milieu. Dat ga ik doen door samen met andere website-experts Wordpress uit elkaar te trekken en in...

Heeft internetsnelheid effect op je pagespeed score?

Heeft internetsnelheid effect op je pagespeed score?

Website snelheid is de laatste tijd een hot-topic, zeker onder SEO specialisten en website bouwers. Sinds Google’s Core Web Vitals zijn gelanceerd, is de snelheid van jouw website namelijk een actieve ranking factor. Dat betekent dat het hebben van een hele snelle...

Dit is TikTok en zo zet je het in als bedrijf

Dit is TikTok en zo zet je het in als bedrijf

Misschien heb je er wel eens over gehoord, heb je er filmpjes van gezien, of zit je er zelf op: TikTok. Deze razend populaire social media app heeft de afgelopen tijd een enorme vlucht in bekendheid gekregen en is om die reden een belangrijke speler in de digitale...

Een Facebook shop beginnen doe je zo

Een Facebook shop beginnen doe je zo

19 mei 2020 was een belangrijke dag voor ondernemers met een (web)winkel: Facebook lanceerde toen eindelijk hun langverwachte tool ‘Facebook Shops’. In verband met de Covid-19 crisis heeft Facebook er extra druk achter gezet om deze tool te lanceren, met de gedachte...

Hulp nodig met je website?