Wat is Divi?

07-09-2020

Divi is één van de populairste premium WordPress thema’s van dit moment en is ontwikkeld door Elegant Themes. Dat Divi zo veel gebruikt wordt, is niet gek. Je kunt namelijk bijna ieder denkbaar design bouwen met de Visual Builder. Zonder echte technische kennis, maar met een beetje gevoel voor webdesign, maak je met Divi de mooiste websites. Dit ga ik je vertellen in het artikel:

Ben jij klaar om Divi te ontdekken? Lees dan verder 😉 .

Wat zijn de voordelen van Divi?

Divi kent vele voordelen. De belangrijkste voordelen zijn volgens ons:

 • Simpel te installeren
 • Snel en eenvoudig pagina’s bouwen in WordPress met de Visual Builder (WYSIWYG, What You See Is What You Get)
 • Oneindig veel mogelijkheden
 • Honderden kant-en-klare bouwstenen: pagina’s, secties, rijen en modules
 • Veel child themes beschikbaar
 • Eigenlijk iedere webdesigner zou ermee moeten kunnen werken
 • Het thema wordt goed onderhouden
 • Goed betaalbaar

Wat zijn de nadelen van Divi?

Hoewel Divi een mooi thema is, zijn er ook zeker wel nadelen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Door alle mogelijkheden zie je door de bomen het bos niet meer
 • Voor starters kan het even duren voor je weet waar je welke opties kunt vinden
 • Het thema is zwaar door veel overbodige code en opties
 • De website wordt in de code gebouwd met shortcodes. Wil je van thema wisselen? Dan moet je eerst je teksten kopiëren naar bijvoorbeeld een Word document, anders ben je veel kwijt.

Voor wie is Divi geschikt?

Het Divi theme is geschikt voor iedereen die zelf een website wilt bouwen en deze wilt aanpassen op ieder gewenst moment. Een thema dat geschikt is voor mensen met een creatieve geest en basiskennis van WordPress. Divi is geschikt voor bijna alle soorten websites. Of je nu een fysiotherapeut, advocaat of autocoureur bent. Met dit thema kun je een website bouwen (of laten bouwen) die bij jou past.

Wat is Divi?

Let op, je hebt wel creativiteit en geduld nodig met het thema. Het kost de nodige tijd voordat je begrijpt wat de opties doen en waar je welke optie kunt vinden.

Hoe installeer ik Divi?

Divi installeren is eenvoudig wanneer je een licentie hebt aangeschaft. Allereerst navigeer je in je Elegant Themes account. Klik op de download knop om het thema te downloaden. Zie de afbeelding hieronder.

Wat is Divi?

Vervolgens installeer je het thema in WordPress. Dat is eenvoudig:

 • Login op WordPress
 • Navigeer naar thema’s
 • Klik op nieuw thema’s en vervolgens op uploaden
 • Selecteer je Divi Theme zip bestand en upload de boel. Voila, Divi is geïnstalleerd.

Let op: om het thema te kunnen updaten, moet je jouw account nog even koppelen. Dit is belangrijk om jouw website snel en veilig te houden én om de laatste functies van Divi te kunnen gebruiken.

Om jouw account te koppelen aan je geïnstalleerde thema, log in je bij Elegant Themes. Vervolgens navigeer je naar my account, API keys en maak je een API key aan. Geef de API key een naam, zoals in onderstaande afbeelding om overzicht te houden in je account.

Wat is Divi?

Je bent er bijna..! Kopieer de API code en ga naar je WordPress account. De laatste stap is enkele seconden werk:

 • Navigeer binnen WordPress naar Divi
 • Klik bovenaan op updates
 • Voer de naam van je account in en plak de API code.

Zo, Divi is geïnstalleerd en kan geüpdatet worden. Klinkt dit toch lastig? Geen probleem! Vraag ons dan om je te helpen met het installeren van Divi.

Is Divi een snel thema?

Divi is in de basis een zwaar thema door alle code, maar dat betekent niet dat je website per se traag moet zijn. Integendeel! Websites gebouwd met Divi kunnen heel snel laden. Zonder al teveel moeite haal je een laadtijd van minder dan 1.5 seconden. Hiervoor moet je de volgende dingen doen:

 • Kiezen voor goede hosting
 • Afbeeldingen optimaliseren qua grootte
 • Caching inschakelen
 • Codebestanden minimaliseren (kan in de basis via de thema instellingen van Divi)
 • GZIP compressie inschakelen

Hou je van wat meer uitdaging? Dan kun je nog kijken naar:

 • Lazy loading voor afbeeldingen en scripts instellen
 • Kritieke CSS voorrang geven
 • Content (en code) optimaliseren boven de vouw: het eerste zichtbare beeld wanneer de website laad

Wil je meer weten over een snelle website? Lees dan hier hoe je jouw website kunt versnellen.

Wat kost Divi?

Het Divi theme kost normaal gesproken 89 dollar per jaar of 249 dollar voor een unlimited licentie. Het fijne aan Elegant Themes is dat ze regelmatig fijne aanbiedingen hebben waardoor het veelzijdige thema nog goedkoper wordt.

Een korte introductie van de Divi Builder

Ik heb gezegd dat je met Divi eenvoudig kunt bouwen, dat er een Visual Builder is en heb gegooid met termen als WYSIWYG. Dan is het nu ook echt tijd om de Divi Builder in actie te zien en je mee te nemen in de wereld in een kleine rondleiding.

Divi is net als lego, je bouwt met gekleurde blokken

Als we naar de kern kijken van de Visual Builder, zie je dat iedere pagina is opgebouwd uit verschillende blokken, namelijk:

 • Secties (blauw): het gebied waarin je een structuur maakt. Je zit vaak een aantal secties onder elkaar met verschillende kleuren en achtergronden. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende onderwerpen onderscheiden.
 • Rijen (groen): de structuur binnen een sectie. Hierin verdeel je een gebied in kolommen.
 • Modules (grijs): dit zijn bijvoorbeeld tekstblokken, knoppen, afbeeldingen, sliders en meer.
Wat is Divi?

Binnen de Divi builder zijn er vele modules waar je uit kunt kiezen om te verwerken in een rij. Van tekstblokken tot sliders tot social media knoppen. En iedere module kun je op vele manieren personaliseren. Denk aan kleuren, afstand, schaduwen, positionering en meer.

Wat is Divi?
Zo ziet het eruit als je een nieuwe module wilt toevoegen

Conclusie: Divi is voor bijna iedereen en veelzijdig, maar vereist enige kennis en creativiteit

Divi is dus een veelzijdig thema dat voor vele doeleinden geschikt is. Maar het vergt wel de nodige creativiteit en ervaring met WordPress om er iets unieks en moois van te maken. Divi is relatief gebruiksvriendelijk en biedt eindeloze mogelijkheden.

Wil jij een Divi website laten bouwen en daar vervolgens zelf mee aan de slag gaan? Neem een kijkje bij de mogelijkheden of neem contact op.

Hulp nodig met je website?

Recente blogs

WordPress 6.2: een nieuwe en verbeterde ervaring

WordPress 6.2: een nieuwe en verbeterde ervaring

WordPress heeft onlangs versie 6.2 uitgebracht en deze heeft enkele nieuwe en verbeterde functies. In deze blogpost bespreken we de belangrijkste kenmerken van deze update en wat ze voor jou kunnen betekenen. Site editor verbeterd Een van de belangrijkste kenmerken...

AI Copywriting: De Toekomst van Online Contentcreatie?

AI Copywriting: De Toekomst van Online Contentcreatie?

In het digitale tijdperk waarin we leven, wordt het belang van effectieve en aantrekkelijke content steeds groter. Als bedrijf wil je opvallen in de online wereld en je doelgroep bereiken met boeiende en relevante informatie. AI Copywriting, het gebruik van...

Missie 2022: de weg naar groenere websites

Missie 2022: de weg naar groenere websites

In 2022 ga ik me met Hulp Met Marketing focussen op het ontwikkelen van groene websites: razendsnelle, lichte websites met een zo klein mogelijke negatieve impact op het milieu. Dat ga ik doen door samen met andere website-experts Wordpress uit elkaar te trekken en in...

Heeft internetsnelheid effect op je pagespeed score?

Heeft internetsnelheid effect op je pagespeed score?

Website snelheid is de laatste tijd een hot-topic, zeker onder SEO specialisten en website bouwers. Sinds Google’s Core Web Vitals zijn gelanceerd, is de snelheid van jouw website namelijk een actieve ranking factor. Dat betekent dat het hebben van een hele snelle...

Dit is TikTok en zo zet je het in als bedrijf

Dit is TikTok en zo zet je het in als bedrijf

Misschien heb je er wel eens over gehoord, heb je er filmpjes van gezien, of zit je er zelf op: TikTok. Deze razend populaire social media app heeft de afgelopen tijd een enorme vlucht in bekendheid gekregen en is om die reden een belangrijke speler in de digitale...