Hoger in Google door Hulp Met Marketing - logo

Google Multisearch: Beeld en tekst combineren in één zoekopdracht

14-04-2023 | SEO

Bijna iedereen gebruikt Google om informatie te vinden over een bepaald onderwerp. Maar wat als je niet alleen tekstuele informatie zoekt, maar ook afbeeldingen wilt zien? Voorheen moest je dan twee verschillende zoekopdrachten uitvoeren, één voor tekst en één voor afbeeldingen. Maar nu is er een handige functie die het mogelijk maakt om tekst en beeld te combineren in één zoekopdracht: Google Multisearch.

Wat is Google Multisearch?

Google Multisearch is een functie waarmee je meerdere zoekresultaten tegelijk kunt bekijken, inclusief afbeeldingen en tekst. Dit betekent dat je niet langer twee verschillende zoekopdrachten hoeft uit te voeren, maar alles op één pagina kunt vinden.

Deze functie is niet nieuw, maar wordt nog niet door veel mensen gebruikt. Door Google Multisearch te gebruiken, bespaar je tijd en krijg je een vollediger beeld van de zoekresultaten.

Hoe werkt Google Multisearch?

De Google Multisearch-functie werkt op een vergelijkbare manier als de standaard Google-zoekopdracht. Het enige verschil is dat je nu afbeeldingsresultaten kunt combineren met tekstresultaten.

Wanneer je een zoekopdracht invoert, zie je zowel de afbeeldingsresultaten als de tekstresultaten op één pagina. Als je bijvoorbeeld zoekt naar “recepten voor Italiaanse pasta”, dan zie je afbeeldingen van Italiaanse pasta’s en links naar relevante websites die recepten voor Italiaanse pasta’s aanbieden. Hierdoor krijg je een beter beeld van de verschillende soorten Italiaanse pasta’s en welke ingrediënten er nodig zijn om ze te maken.

Wat zijn de voordelen van Multisearch?

Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van de Google Multisearch-functie. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Meer inzicht: door afbeeldingen en tekstresultaten samen te gebruiken, krijg je meer inzicht in de informatie die je zoekt.
  • Efficiëntie: je hoeft niet meer apart te zoeken naar afbeeldingen en tekstresultaten. Dit maakt het zoeken naar informatie efficiënter.
  • Tijd besparen: doordat je afbeeldingen en tekstresultaten samen kunt gebruiken, bespaar je tijd bij het zoeken naar informatie online.

Google Multisearch en SEO

Als ondernemer of marketeer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van SEO. Google Multisearch is nog relatief nieuw en biedt kansen voor SEO-optimalisatie. Door afbeeldingen aan je website toe te voegen en deze te optimaliseren voor zoekmachines, vergroot je de kans dat je website wordt gevonden via Google Multisearch.

Veelgestelde vragen over Google Multisearch

Hoe kan ik mijn website optimaliseren voor Google MultiSearch?

Om je website te optimaliseren voor Google MultiSearch is het belangrijk om goede afbeeldingen en relevante tekst te gebruiken op je website, en deze te voorzien van duidelijke alt-tags. Daarnaast kan je gebruikmaken van de filteropties om ervoor te zorgen dat je zoekresultaten nog relevanter zijn voor jouw doelgroep.

Is de Google Multisearch-functie beschikbaar in alle landen?

Ja, de Google Multisearch-functie is beschikbaar in alle landen waar Google actief is.

Kan ik de afbeeldings- en tekstresultaten afzonderlijk bekijken?

Ja, je kunt de afbeeldings- en tekstresultaten afzonderlijk bekijken door te klikken op het tabblad ‘Afbeeldingen’ of ‘Alle’.

Kan ik mijn zoekopdracht verfijnen met de Google Multisearch-functie?

Ja, je kunt je zoekopdracht verfijnen met behulp van filters zoals grootte, kleur en type afbeelding.

Conclusie

Google Multisearch is een handige functie waarmee je tekst en afbeeldingen kunt combineren in één zoekopdracht. Door deze functie te gebruiken, bespaar je tijd en krijg je een vollediger beeld van de zoekresultaten. Als ondernemer of marketeer is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van SEO, en Google Multisearch biedt mogelijkheden voor SEO-optimalisatie. Dus waar wacht je nog op? Probeer Google Multisearch vandaag nog uit en ontdek hoe handig het is!

Over <a href="https://www.hulpmetmarketing.nl/auteur/danny-moons/" target="_self">Danny Moons</a>

Over Danny Moons

Als SEO expert en webdesigner werk ik dagelijks aan het hoger laten scoren van websites in Google. Soms door het verbeteren van een website, maar meestal door het neerzetten van een compleet nieuwe website die voldoet aan de regels van Google. Ik vind het leuk om nieuwe concepten te ontwikkelen en mezelf uit te dagen met het blijven verbeteren van mijn design skills. Wanneer ik niet aan het werk ben, ben ik waarschijnlijk gitaar aan het spelen of van de natuur aan het genieten.

Recente blogs

WordPress 6.2: een nieuwe en verbeterde ervaring

WordPress 6.2: een nieuwe en verbeterde ervaring

WordPress heeft onlangs versie 6.2 uitgebracht en deze heeft enkele nieuwe en verbeterde functies. In deze blogpost bespreken we de belangrijkste kenmerken van deze update en wat ze voor jou kunnen betekenen. Site editor verbeterd Een van de belangrijkste kenmerken...

AI Copywriting: De Toekomst van Online Contentcreatie?

AI Copywriting: De Toekomst van Online Contentcreatie?

In het digitale tijdperk waarin we leven, wordt het belang van effectieve en aantrekkelijke content steeds groter. Als bedrijf wil je opvallen in de online wereld en je doelgroep bereiken met boeiende en relevante informatie. AI Copywriting, het gebruik van...

Missie 2022: de weg naar groenere websites

Missie 2022: de weg naar groenere websites

In 2022 ga ik me met Hulp Met Marketing focussen op het ontwikkelen van groene websites: razendsnelle, lichte websites met een zo klein mogelijke negatieve impact op het milieu. Dat ga ik doen door samen met andere website-experts Wordpress uit elkaar te trekken en in...

Heeft internetsnelheid effect op je pagespeed score?

Heeft internetsnelheid effect op je pagespeed score?

Website snelheid is de laatste tijd een hot-topic, zeker onder SEO specialisten en website bouwers. Sinds Google’s Core Web Vitals zijn gelanceerd, is de snelheid van jouw website namelijk een actieve ranking factor. Dat betekent dat het hebben van een hele snelle...

Dit is TikTok en zo zet je het in als bedrijf

Dit is TikTok en zo zet je het in als bedrijf

Misschien heb je er wel eens over gehoord, heb je er filmpjes van gezien, of zit je er zelf op: TikTok. Deze razend populaire social media app heeft de afgelopen tijd een enorme vlucht in bekendheid gekregen en is om die reden een belangrijke speler in de digitale...

Een Facebook shop beginnen doe je zo

Een Facebook shop beginnen doe je zo

19 mei 2020 was een belangrijke dag voor ondernemers met een (web)winkel: Facebook lanceerde toen eindelijk hun langverwachte tool ‘Facebook Shops’. In verband met de Covid-19 crisis heeft Facebook er extra druk achter gezet om deze tool te lanceren, met de gedachte...

Hulp nodig met je website?